top of page

Wat zijn de voordelen van inzetten van organische Social Media Marketing?Een mooie en professionele social media pagina is je online visitekaartje en onmisbaar voor elk bedrijf en merk in de huidige digitale tijd. Het kan jouw online positie verbeteren, voor meer naamsbekendheid zorgen en het is een geweldige manier om de banden warm te houden met je bestaande of nieuwe klanten.


Waarom heb je als bedrijf een social media account nodig?


Een actieve social media pagina toont aan dat een bedrijf up-to-date is en betrokken is bij zijn klanten en de branche. Er wordt moeite in gestopt en dat is voelbaar én effectief: hierdoor bouw je eerder en meer vertrouwen in het bedrijf en kun je mensen een goed gevoel geven bij het merk.


Wist je dat 80% van de Instagram gebruikers een bedrijfsaccount volgt en dat zo’n 83% nieuwe nieuwe merken en bedrijven ontdekt op ‘the gram’? Bij enige nieuwsgierigheid of interesse, wordt er vaak direct genavigeerd naar een Facebook, Instagram of TikTok bedrijfsaccount om snel te kunnen beoordelen welk vlees ze in de kuip hebben. Wat vinden ze dan op jouw account? Wat straal je dan uit als merk of bedrijf?


Wat is organische social media marketing eigenlijk?


Organische social media marketing is het duurzaam promoten van jouw merk, product of dienst op sociale media voor marketing en communicatie doeleinden, zonder te betalen voor je positie en bijvoorbeeld advertenties. Door middel van aantrekkelijke inhoud breng je de boodschap over aan de (potentiële) doelgroep en wanneer zij de content liken, delen of erop reageren, verspreiden zij als het ware jouw content weer verder de wereld in. Hoe meer interactie, hoe meer bereik. Deze organische manier van marketen vergt wellicht wat meer moeite en tijd, maar is uiteindelijk heel waardevol omdat je een betrokken groep volgers aan je bindt die vertrouwen hebben in jouw merk of product.


Een sociale media account zoals Instagram speelt het spelletje overigens zelf ook mee: stop je er weinig in? Dan krijg je ook weinig terug. Hoe waardevoller jouw content en hoe consistenter je te werk gaat, hoe groter het podium voor jouw boodschap.


Wat kun je zelf al doen om het social media account te verbeteren?


1. Stel een doel: Voordat je begint met het posten op social media, is het belangrijk om een duidelijke doelstelling te hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn meer mensen bereiken, het verhogen van de merkbekendheid of je imago verbeteren.

2. Creëer een contentstrategie: Bedenk welke soort inhoud je wilt delen en hoe vaak je wilt posten. Dit kan variëren van blogposts, video's, infographics en meer.

3. Wees interactief met je volgers: Houd het contact warm door te reageren op reacties en vragen. Dit laat zien dat je betrokken bent bij de volgers. Zo kan er meer betrokkenheid en loyaliteit ontstaan.

4. Analyseer de resultaten: Het is belangrijk om te weten hoe het social media account presteert. Kijk dus goed wat wel en niet werkt en pas hiermee ook de strategie aan waar nodig.

5. Benut de kracht van beelden en video's: Beelden en video's zijn een krachtige manier om de aandacht van de volgers te trekken en de boodschap over te brengen. Gebruik pakkende afbeeldingen en video's om de inhoud te versterken en je bedrijf op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren.

6. Wees consistent: Houd je social media activiteiten regelmatig en consistent. Dit zorgt voor een actieve en betrouwbare online aanwezigheid en helpt bij het opbouwen van vertrouwen van bestaande en potentiële klanten.


Gangmaekers helpt met Social Media Marketing


Gangmaekers biedt een totaalpakket om jouw merk of bedrijf volledig te ontzorgen in het versterken van de online positie. Ons team duikt in het merk en de markt en denkt mee bij het creëren van waardevolle content voor jouw bedrijf. Door het toepassen van verschillende vormen content zoals fotografie, grafisch design, living pictures in combinatie met de juiste hashtags werken we aan de opbouw van jouw online gezicht. Met onze kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in social media marketing, kunnen we jouw bedrijf helpen om zich te onderscheiden en zichtbaar te zijn voor potentiële klanten. Ook bieden wij ondersteuning voor social media campagnes, zoals het opzetten van social media advertenties en het analyseren van de resultaten.


Laten we samenwerken zodat je je kunt focussen op waar je goed in bent en wij de juiste spots op jouw online podium kunnen laten shinen.

Comments


bottom of page